Op reis gaan is altijd een leuke bezigheid. Als je aan yoga doet is het belangrijk en prettig dat je dit ook onderweg of op locatie kan doen. Hiervoor heb je een yoga reismatje nodig. Deze matjes zijn dunner dan de gebruikelijke matjes, echter zijn deze daardoor een stuk eenvoudiger mee te nemen. Doordat je deze eenvoudig kan oprollen, is deze makkelijk mee te nemen.

Het kan lastig zijn om bezig te blijven met Yoga oefeningen. Hier zijn vier reistips voor elke yogi, of het nu een beginner is of een expert, om een goede yogabeoefening op de weg te houden.

 

Benodigdheden

Er zijn niet veel items nodig om yoga te kunnen uitvoeren. De yoga reismatje is er één van, de ander is een yoga broek. Verschillende mensen dragen graag verschillende soorten kleding voor yoga, maar de overeenkomst lijkt te zijn dat ze allemaal kiezen voor comfortabele kleding. Wij adviseren om hier te investeren in een fatsoenlijke yoga broek die eenvoudig kan worden opgerold. Deze broeken zijn niet groot en daardoor nemen ze weinig ruimte in beslag. Een bijkomend voordeel is dat deze snel drogen!

 

Doe het samen

Naast dat iedereen een stok achter de deur heeft waardoor hij/zij wel moet, is het ook een stuk gezelliger! Samen Yoga doen vergroot de onderlinge band en maakt het uitvoeren van de oefening een stuk leuker. Wanneer je alleen op reis bent is het natuurlijk wat lastiger, echter kan je bij verschillende Yoga scholen terecht om hier samen oefeningen uit te voeren.

 

Online yoga klassen

De kans is groot dat, als je met een budget reist, het betalen voor yogalessen over de hele wereld een vreemde, maar potentieel dure uitgave kan zijn. Echter kan je altijd nog terugvallen op online lessen die gratis op bijvoorbeeld YouTube staan. Deze kan je eenvoudig op elke telefoon of tablet afspelen. Alleen de zoekterm “yogales” levert al een heleboel yogalessen op die passen bij de verschillende oefentypes en persoonlijkheden, en als je voor vertrek een heleboel afleveringen downloadt en op de lokale wifi ververst, heb je altijd en overal een les binnen handbereik.

 

Wees niet verlegen

Het kan natuurlijk spannend zijn om met wildvreemden yoga oefeningen te gaan doen, echter wil dat niet zeggen dat het geen unieke ervaring is. Het mooie van reizen is dat je nooit weet wie je gaat ontmoeten; iemand zou een yogadocent kunnen zijn en een groep les in je hostel kunnen geven.

Daarnaast kennen veel van de mensen die je gaat ontmoeten ook mensen die Yoga doen. Vaak kunnen zij jou voorstellen aan een andere leraar of partner om Yoga oefeningen mee uit te voeren.