Is een weekendje weg met wellness alleen iets vrouwen? Een uitje voor een groepje vriendinnen of moeder met dochter(s)? Bij een wellnesscentrum denken mensen al vaak aan ‘dat is voor vrouwen’. Terwijl dat helemaal niet waar is. Je moet ervan houden, maar de bedwelmende warmte van de sauna en de rust van de omgeving doet iedereen kalmeren. Voor zowel man als vrouw, jong als oud is de sauna toegankelijk. Stel je eens voor hoe relaxed je terugkomt als je een heel weekend zo hebt doorgebracht: de sauna bezoeken, zwemmen, rustig eten, een massage krijgen, ‘s middags even slapen, nog een keer de sauna in, enz. Je kunt je dagen indelen zoals jij het wil.

 

Verblijf je een weekend in een hotel met een wellness- (en beauty) centrum, dan kun je zo op je sloffen en in badjas naar beneden lopen en de sauna of het zwembad induiken. In de middag kun je verfrist en wel gaan lunchen. Vaak is een frisse salade al genoeg als je zo ontspannen bent en weinig energie verbruikt. In de avonden kun je lang dineren en lekker op tijd gaan slapen, want die sauna’s en zwembaden maken dat je ontspannen bent maar ook moe. Een dagje wellness en een paar nachten goed en lang slapen doet wonderen!

 

Ook de natuurlijke omgeving is vaak prachtig om te zien en heel rustgevend. Zo kun je met een drankje op het terras gaan zitten kletsen, zonnen of een boekje lezen. In de winterse tijden ga je met een kop thee of koffie heerlijk warm bij het haardvuur zitten. Na een wellness weekendje weg ben je weer helemaal fris en opgeladen, klaar voor het dagelijkse leven. Een dag naar de sauna is heerlijk, maar een sauna weekend weg doet veel meer.

 

Meer informatie over wat een sauna precies inhoudt vind je hier.