Hoe en waar kan ik lichtkoepels prijzen vergelijken?
De prijzen van lichtkoepels lopen sterk uiteen. Lichtkoepels hebben prijzen die allereerst afhangen van de maat die u wenst te bestellen. Bovendien scheelt een lichtkoepel in prijs of u voor een standaard maat kiest of dat u deze in een speciale maat wil bestellen. Lichtkoepel prijzen hangen uiteraard ook nog eens af van de kwaliteit die u bestelt.

 

Lichtkoepel prijs en de standaard maten

Kiest u uit standaard maten vallen de lichtkoepel prijzen doorgaans wat lager uit dan wanneer u een lichtkoepel op maat wil bestellen. Omdat de lichtkoepels met standaard maten vaak op voorraad liggen, zijn ze snel leverbaar. Is de vraag naar een specifieke standaard maat laag, kunt u soms profiteren van kortingen. De lichtkoepel prijs van een kleine vierkante maat kost verhoudingsgewijs natuurlijk goedkoper dan wanneer u bijvoorbeeld voor een grote lichtstraat kiest. De volgende maten zijn doorgaans direct uit voorraad leverbaar: Lichtkoepel 100 x 100,
lichtkoepel 100×100, lichtkoepel 100 x 200 of een lichtkoepel 80 x 80.

 

Een lichtkoepel past binnen een energie bewust huis, dit omdat de zon hierdoor rechtstreeks naar binnen valt. Dit heeft als voordeel dat je minder verlichting en verwarming hoeft te gebruiken. Dit in combinatie met bijvoorbeeld, goed geïsoleerde, sedummatten creëer je een ideale situatie.

 

Lichtkoepel prijzen met verschillende kwaliteit

Natuurlijk kunt u geen appels met peren vergelijken. Door de verschillende kwaliteit kunnen de prijzen van lichtkoepels sterk uiteenlopen. Kiest u voor een gangbare kunststof lichtkoepel, zult u uiteraard voordeliger uit zijn dan wanneer u een fraai afgewerkte vlakkelichtkoepel van HR++ isolatieglas aankoopt. Wilt u kwaliteit, zult u iets meer uit moeten geven. In de regel geldt echter wel dat goedkoop vaak ook duurkoop blijkt te zijn. Wees vooral nuchter, bekijk de prijs-kwaliteitverhouding en schat de lichtkoepel prijs vooral ook op zijn vaste waarde. De prijzen van lichtkoepels kunnen wel eens ook verschillen bij bedrijven. Vergelijken van prijzen lichtkoepels kan daarom geen kwaad.