Sardinië is een vakantiebestemming waar veel verschillende bezienswaardigheden zijn. Het Italiaanse eiland is daarom een plek om een vakantie te houden voor ieder gezinslid. Het ene moment kun je uitrusten op het strand, terwijl je de volgende dag een actieve activiteit doet. Zo heb je altijd een goede mix. Je moet dan wel goed weten wat je allemaal kunt doen op Sardinië, zodat je de eerste activiteiten kunt plannen. Onderstaande tips laten jou zien wat er allemaal mogelijk is op het eiland. 

 

Cagliari onder de grond ontdekken 

Cagliari is een van de steden die niet mag ontbreken tijdens jouw vakantie op Sardinië. In plaats van door de straten te lopen, kun je de stad namelijk ook van onder de grond ontdekken. De grotten verkennen kun je doen door middel van een tour, waardoor je door het oude stadsdeel loopt en de verschillende tunnels verder ontdekt. Hier vind je ook de schuilplaatsen van de Tweede Wereldoorlog terug. Het is een onvergetelijke ervaring als je hier naartoe gaat en de stad onder de grond ontdekt. 

 

Het water en de omgeving ontdekken 

Sardinië is omgeven door water, dus waarom zou je hier geen gebruik van maken? Een boottocht zorgt ervoor dat jij niet alleen kunt genieten van de omgeving, maar ook de gelegenheid hebt om de dieren in het water te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld een boot huren Sardinië om dolfijnen te spotten, maar ook om bij een van de riffen te snorkelen. Het waterleven geeft jou voldoende mogelijkheden en zal jouw vakantie een geheel nieuwe wending geven.

 

Steden ontdekken op het eiland

Als laatste heb je nog de gelegenheid om de verschillende steden te bezoeken. In de steden heb je de mogelijkheid om een van de toeristische trekpleisters te bezoeken, maar ook om meer te leren over de Italiaanse cultuur. Je kunt bij een van de vele restaurantjes eten, een wijnproeverij doen om nieuwe smaken te ontdekken of tot rust komen aan het strand. Sardinië biedt voldoende opties voor jong en oud en de steden stralen een en al gezelligheid uit. Ook op dit gebied kun je dus een volle planning maken voor jouw volgende vakantie.