Je wilt een huis kopen in Malaga met Villa Nova real estate of gaat gewoon op vakantie in Malaga. Je kan niet wachten maar je vraagt je af wat er nou eigenlijk allemaal te doen is in Malaga. Daarom geven we je in dit artikel de beste tips!

 

Picasso museum

Als er één man is om wie je niet heen kunt tijdens een paar dagen Malaga dan is het wel Pablo Picasso. De wereldberoemde kunstschilder werd geboren in Malaga, en er is een heel museum aan hem gewijd in het Palacio de Condes de Buenavista. Een fraai renaissance gebouw met Moorse elementen dat gerestaureerd is. In het museum hangen meer dan 200 werken. Van vroege studieschetsen tot de mooiste schilderijen van een van de grootste kunstschilders uit de 20e eeuw. Als je hier dan toch bent, kijk dan ook even in de kelder voor een blik op de overblijfselen van het Malaga van de Feniciërs.

 

Kunst in Centre Pompidou

In Maart 2015 opende het eerste Centre Pompidou buiten Frankrijk vlakbij de haven van Malaga. Hier hangen meer dan 80 kunstwerken van onder andere Picasso, Frida Kahlo, Francis Bacon en de Nederlandse fotograaf Rineke Dijkstra. Het gebied waar de Centre Pompidou staat is de oude pier genaamd Muelle de a Faroal. Deze pier heeft een enorme opknapbeurt gehad waardoor er nu een winkel- en recreatiegebied is met leuke cafés en terrassen. Zeker een aanrader om naartoe te gaan voor een artistiek dagje waarbij je ook lekker in het zonnetje aan het water kan genieten van een wijntje.

 

De stranden van Malaga

De stad Malaga heeft maar liefst 10 stranden waar je uit kan kiezen voor een dagje weg. Allemaal op fiets- en loopafstand van het centrum. Een bekend strand daarvan is het uitgestrekte Playa de la Malagueta zandstrand wat één van de drukst bezochte stranden is in Europa!

 

Niet aarzelen, gewoon gaan!

Of je nou simpel op vakantie gaat of je gaat er een huis kopen, Malaga is een geweldige plaats om lekker in het zonnetje te liggen, wat cultuur te snuiven en een lekker drankje doen aan het water!