In het voorjaar kiezen veel mensen ervoor om op wintersport te gaan. Er ligt al een tijdje sneeuw in de wintersportgebieden en de wintersportvakantie staat dan ook voor vele Nederlanders voor de deur. Heerlijk genieten van het skiën, snowboarden, lekker eten en daarna de après ski. Voordat het tijd is om te genieten moet er nog wel van alles geregeld en gepakt worden. Om te voorkomen dat je iets belangrijks vergeet, hebben wij een aantal dingen die je niet mag vergeten op een rijtje gezet!

 

Skibril en helm

Wintersporten is niet een vakantie zonder veiligheidsrisico’s, daarom is het belangrijk om te denken aan veiligheid. Een goede ski- of snowboardhelm kan dan ook je leven redden, daarom mag je deze absoluut niet vergeten op wintersport. Naast een stevige helm is ook een goede skibril belangrijk om mee te nemen. Goed zicht op de piste is van levensbelang, daarom heb je een goede skibril nodig die de zon tegengaat.

 

Materiaal check

Voordat je op wintersport gaat is het belangrijk om je materiaal te laten checken. Zorg voor scherpe staalkanten om makkelijker te carven en meer houvast. Ook zorgt een goede waxlaag ervoor dat je beter glijdt en je lichter kan draaien.

 

Huur je materiaal? Onze tip!

Kies je ervoor om materialen te huren voor je wintersport? Dan is het verstandig om deze materialen in Nederland te huren. In het buitenland zijn de materialen vaak een stuk duurder, daarnaast neemt het ook tijd in beslag als je op wintersport bent. Terwijl je deze zaken ook ver van te voren in Nederland kan regelen!

 

Vergeet ook deze handigheidjes niet!

Naast de voorbereidingen hierboven zijn er nog een paar kleine dingen die je niet mag vergeten op wintersport. Denk bijvoorbeeld aan een zonnebril, zonnebrand, lippenbalsem, sneeuwkettingen en een goede reis- en annuleringsverzekering is ook altijd verstandig!