Italië is al voor velen een populair vakantieland en dat zal het voor een hele lange tijd ook zo blijven. Ben jij nog nooit in Italië op vakantie geweest? Dan weet je niet wat je mist. Wij zetten dan ook graag voor je op een rij waarom Italië op dit moment al zo populair is en waarom jij dit prachtige land ook moet ontdekken.

 

  • Prachtige combinatie met landschappen, cultuur en architectuur
  • Zeer veel diverse vakanties
  • Italiaanse keuken gaat verder dan pizza en pasta’s

De combinatie van landschappen, cultuur en architectuur

 

Wat Italië mede zo bijzonder maakt dat zijn de prachtige landschappen. Zowel in het binnenland als langs de kust. De lange geschiedenis heeft ervoor gezorgd dat er prachtige bouwwerken te vinden zijn door het hele land. Denk aan de bouwwerken die allemaal nog afkomstig zijn uit de Romeinse tijd. Deze prachtige architectuur is voor iedereen onmisbaar. Dat is combinatie met de heel cultuur die er door de eeuwen heen is ontstaan zorgt voor een unieke combinatie die je nergens anders tegenkomt.

 

Niet alleen op plekken als in Rome kom je oneindig veel hiervan tegen, maar ook op veel andere plekken. Uniek is bijvoorbeeld ook een reis langs de Amalfikust, vlak onder Napels. Je geniet hier van prachtige landschappen met mooie stranden en unieke dorpjes die op de rotsen aan de kust zijn gebouwd.

 

Zeer veel diverse vakanties mogelijk

 

Verder kun je ieder type vakantie wel boeken naar Italië. Denk aan de vele mogelijkheden van campingvakanties, bijvoorbeeld aan het Gardameer in Italië. Maar ook wanneer je liever in luxe resorts op rustige locaties of juist op bestemmingen wilt blijven waar je volop uit kunt gaan. Er is dan ook voor iedereen wel wat te vinden in Italië, of je nou met een groep jongeren op vakantie gaat, met het gezin, als stelletje of voor een ouderen vakantie op vakantie wilt. En je kunt natuurlijk ook een stedentrip boeken naar bijvoorbeeld Milaan, Rome of andere prachtige steden als Bologna, Florence of Venetië.

 

De Italiaanse keuken

 

Het beeld dat de meeste mensen hebben van Italië als het gaat om eten, is het eten van pizza en pasta. Dat klinkt op zich al niet slecht, maar het gaat veel verder dan dat. De Italianen weten hoe ze moeten eten en hebben daarnaast de kwaliteit van het eten zelf zeer hoog staan. In de supermarkten is dit dan ook duidelijk terug te zien, want Italianen willen graag de hoogste kwaliteit van hun eten. Er wordt dan ook veel gekeken naar hoe het eten precies wordt verbouwd en ze willen de producten zo vers mogelijk hebben. In alle verschillende regio’s heb je overigens weer verschillende soorten gerechten.