Als autobezitter ben je waarschijnlijk wel bekend met de wisselende brandstofprijzen bij verschillende pompstations. Het kan daarom de moeite waard zijn om op zoek te gaan naar de plekken waar je goedkoop kunt tanken. In dit artikel bespreken we verschillende manieren om te besparen op brandstofkosten.

 

Vergelijk de prijzen online

Een goede manier om te achterhalen waar je goedkoop kunt tanken, is door online de prijzen van de verschillende tankstations te vergelijken. Er zijn verschillende websites en apps die deze informatie aanbieden, zoals TankenApp en tankstationprijzen.nl. Deze tools geven je een overzicht van de actuele brandstofprijzen bij verschillende tankstations in jouw buurt. Zo kun je snel zien waar de brandstof het goedkoopst is en besparen op je tankkosten.

 

Maak gebruik van kortingsacties

Veel pompstations bieden kortingsacties aan, waarbij je bijvoorbeeld spaarpunten kunt verzamelen voor korting op je volgende tankbeurt. Ook kun je bij sommige tankstations tankpassen of -abonnementen afsluiten, waarmee je korting krijgt op de brandstofprijzen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de tankpas van UnitedConsumers, die je gemiddeld 6 cent korting geeft op de literprijs bij meer dan 600 tankstations in Nederland.

 

Tank op strategische momenten

De brandstofprijzen veranderen gedurende de dag en week. Vaak zijn de brandstofprijzen in het weekend hoger dan doordeweeks. Ook kan het voordelig zijn om ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat te tanken, omdat de prijzen dan soms lager zijn. Houd er wel rekening mee dat het op sommige momenten drukker kan zijn bij het tankstation, waardoor je langer moet wachten voordat je kunt tanken.

 

Rijd zuinig

Een andere manier om te besparen op brandstofkosten is door zuinig te rijden. Door rustig te rijden en op tijd te schakelen, verbruik je minder brandstof. Ook is het verstandig om de bandenspanning goed te houden en de airconditioning niet onnodig aan te zetten. Dit scheelt niet alleen in brandstofkosten, maar is ook beter voor het milieu.

 

Het meeste besparen

Er zijn verschillende manieren om te besparen op brandstofkosten. Door online de prijzen te vergelijken, gebruik te maken van kortingsacties, op strategische momenten te tanken en zuinig te rijden, kun je flink wat geld besparen. Vergeet ook niet om de auto regelmatig te onderhouden en te laten keuren, zodat deze optimaal presteert en je nog meer kunt besparen op brandstofkosten.