Ben jij wel eens op cruisevakantie geweest? De kans dat je dat nog nooit gedaan hebt is groot. Misschien denk je wel dat het iets is voor oudere mensen, of dat het eigenlijk enorm saai is. Toch zitten er zo veel voordelen aan cruisevakanties.

 

1: Je wordt lekker snel bruin

Het is echt waar. Als de zon schijnt, en je bent in de buurt van water, word je een stuk sneller bruin. Het water weerkaatst namelijk de uv-stralen waardoor je sneller bruin wordt. Pas wel op, want je verbrandt hierdoor ook een stuk sneller. Ga je op cruisevakantie, dan is het dus belangrijk dat je je ten alle tijden goed insmeert.

 

2: Je ziet veel van verschillende steden en landen

Reizen met een cruiseschip betekent: veel verschillende plaatsen bezoeken en diverse landen verkennen. Je bent vaak elke dag ergens anders, wat jouw vakantie heel divers en bijzonder maakt. Bij geen enkele andere soort vakantie heb je dat op dezelfde manier als met een cruisevakantie.

 

3: Je reist met veel luxe

Op een cruiseschip is van alle gemakken voorzien. Het diner wordt zo ongeveer voorgeschoteld en je kunt je elke avond op diverse manieren vermaken. Je vaart vooral ’s nachts en in de ochtend kun je van de boot af en gaan doen wat je zelf wil. Je kunt even gaan zwemmen op de boot of naar de spa. Je kan het allemaal zo gek niet bedenken of het is er wel. Neem een cruise vanuit Nederland om het nog gemakkelijker te maken.

 

4: Je hoeft je nergens zorgen over te maken

Als je bijvoorbeeld kampeert, moet je er altijd aan denken om boodschappen te doen, je spullen te bewaken, om ’s nachts warm te blijven, ga zo maar door. Op een cruiseschip is dit zo ongeveer het tegenovergestelde. Je hoeft niet na te denken over waar of hoe je slaapt en over of je wel genoeg boodschappen hebt. Alles is voor je geregeld. Je gaat een cruise boeken en bent verzekerd van gemak.

 

5: Het is geen standaard vakantie

Er is geen enkele andere soort vakantie die zo erg lijkt op een cruisevakantie. Het is een soort van once in a lifetime ervaring, zo’n vakantie. Iets wat je altijd ziet in films en tv-series, maar waarvan je dacht dat je het nooit zelf zou ervaren. De luxe, het gemak en het prachtige uitzicht. Het is dus zeker enorm aan te raden om op cruisevakantie te gaan.