Taxi’s komen in alle vormen en maten, maar niet iedereen kent de grote verscheidenheid die ze bezitten. In dit blog vertel ik jullie iets over de verschillende soorten taxi’s die je wel eens kan tegenkomen op straat.

 

Taxisoorten

De eerste taxisoort waar we het over gaan hebben is natuurlijk de normale taxi. Deze taxi kan je overal tegenkomen, maar zijn het meest te zien bij trainstations en vliegvelden. Ze rijden vaak iedereen rond en je hoeft niet veel meer te doen dan in te stappen, je bestemming aan te geven en te betalen. Taxi’s zoals deze horen vaak bij een groter taxiservicebedrijf, zoals bijvoorbeeld Taxi Enschede. Bij deze bedrijven is het ook mogelijk om van tevoren een bestelling te plaatsen voor een taxi.

Natuurlijk niet alle taxi’s hoeven zo simpel te zijn als een normale personenauto. Je kan ook een veel luxere variant nemen door bijvoorbeeld een limotaxi in te huren! Erg leuk voor op bruiloften, feestjes of als je gewoon stoer aan wil komen rijden. Net als bij de reguliere taxi’s worden deze limotaxi’s verhuurd door servicebedrijven. Een verschil is wel dat je niet zomaar in een limotaxi kan stappen. Je moet van tevoren een reservering hebben gemaakt bij je lokale limotaxi service, zoals de limotaxi op Texel.

 

Naast de simpele normale taxi en de luxe limotaxi zijn er nog heel veel bijzondere en gekke varianten van taxi’s. Neem bijvoorbeeld de tuktuk, een soort scootertaxi die vooral erg populair is in India. Of Shuttletaxi die alleen hun service levert aan een specifieke groep mensen, bijvoorbeeld ouderen. Ook heb je de treintaxi, die alleen bij treinstations hun service levert. Als laatste heb je de echt bijzondere taxi’s die niet eens rijvoertuigen zijn, zoals helitaxi’s, fietstaxi’s . of watertaxi’s.

Zo zie je toch maar dat er toch veel meer verschillende soorten taxi’s zijn dan alleen de normale soort die wij kennen. En dan hebben we het niet eens kunnen hebben over het verschil in prijs, regulatie of kleur. Hopelijk heb je nu een beter idee van wat voor soort taxi’s er zijn en misschien kom je zelf ooit wel een van de echt bijzondere taxi’s tegen.