We leven snel, dus we vliegen vanuit Jakarta gelijk door naar Yogjakarta, maar vergeten we daarmee niet de essentie van vakantie? En nog belangrijker, missen we dan niet van alles tussen deze twee plaatsen? Jungle, vulkanen, poppenmakers, slapen in kleine dorpjes en stadjes met oudkoloniale panden. Vliegen gaat sneller, maar de verschillende opties voor uw reis tussen Jakarta en Yogjakarta maken van het pad het doel. Hieronder vind je een rondreis van 4 dagen tussen deze steden, waardoor u een extra leuke vakantie zult hebben.

 

Rondreis op Java

in 4 dagen naar Pagandaran (Salak, Bandung en Papadayan). Het beste uit het aanbod verzameld, in een reis van 4 dagen. Van jungle tot poppenmakers, van vulkanen tot strand, deze bouwsteen geeft u alles mee. Vanuit Jakarta reist u per trein in anderhalf uur naar Bogor. Hier begint uw rondreis, eventueel kan uw gids u helpen aan een hotel voor de eerste nacht.

 

Dag 1. Een vroege start, met een bezoek aan de botanische tuinen van Bogor. Hierna onderweg richting Salak nationaal park. Onderweg stopt u om te zien hoe men traditionele gongen maakt, en bij een poppenmaker, die met zijn familie een mooie traditie in ere houdt. NB: u kunt tijdens deze bezoeken wat kopen, maar ze zijn geenszins een verkoopdemonstratie. In Salak is het tijd om ons onderkomen te verkennen, een mooie rieten nederzetting in de jungle, met prachtige uitzichten. Na de lunch vertrekken we te voet naar een waterval, waar we kunnen zwemmen.

 

Dag 2. Na het ontbijt wandelen we naar de hotsprings. Een geweldige plek om een bad te nemen, midden in de jungle van Java. Als we helemaal schoon zijn, lopen we door om na een klim bij de auto uit te komen, deze brengt ons vandaag naar Halimun. Onderweg passeren we rijst- koffie- en theeplantages. Uiteraard stoppen we voor een heerlijke lunch. In Halimun slapen we in een homestay. Er is tijd om het dorpje te verkennen en wat te relaxen.

 

Dag 3. Een lange dag. ’s Morgens gaan we te voet direct de jungle van het Halimun nationaal park in, op zoek naar Gibbons. Een prachtig gezicht om ze door dit primair regenwoud te zien slingeren. Onze wandeling eindigt bij het rangers station, waar onze auto op ons wacht. Vanuit hier een autorit door centraal Java, met een lunch in een mooi restaurant. Onderweg een mix van traditie en het Java van nu. Een compleet andere wereld. We arriveren laat in een dorpje aan de voet van de Papadayan, de vulkaan die we morgen zullen bezoeken.

 

Dag 4. Vroeg uit de veren! Om 4 uur op, zodat we op tijd zijn om om half zes de zonsopgang vanaf een heuvel te zien. Prachtig gezicht! Hierna bezoeken we het bizarre vulkaanlandschap, met zijn zwavel(geur), rookpluimen, kokend water, al dan niet roestkleurig. Het is als rondlopen op een andere planeet. Rond 9 uur komen we terug voor het ontbijt. Hierna vertrekken we richting de badplaats Pagandaran. Onderweg stoppen we voor de lunch, en is er optioneel de mogelijkheid een traditioneel dorp te bezoeken. Tegen de avond komen we aan in Pagandaran. Morgen een mooie dag genieten van het strand en de visrestaurants!