Ga voor een exotische reis en boek een vakantie naar Marrakech. Met een Marrakech stedentrip bevind je je na een paar uur vliegen al in een compleet andere wereld. De reisinformatie van reisorganisaties reppen in hun verhalen over een Marrakech vakantie allemaal over de exotische sfeer van 1001 nacht. Een vakantie naar Marrakech is dan ook niet zomaar een reis.

 

Marrakech vakantie

 

Marrakech stedentrip

Marrakech is een grote stad aan de westkant van Marokko. Samen met Fez, Meknes en Rabat behoort het tot de vier koningssteden. Dat betekent dat een Marrakech stedentrip vol zit met historie en cultuur. De reisinformatie die reisorganisaties verschaffen geeft je een inkijkje in de geschiedenis van een stad van zo’n duizend jaar oud.

 

Bahiapaleis

Als je een Marrakech stedentrip hebt geboekt en de reisinformatie van verschillende reisorganisaties erop na slaat zul je veel bezienswaardigheden tegenkomen. Het belangrijkst is wel het Bahiapaleis, een enorm paleis gebouwd door de sultan die zijn vrouwen wilde huisvesten zonder dat ze elkaar tegenkwamen. Dat resulteerde in een paleis van ruim achtduizend vierkante meter met verschillende binnentuinen en maar liefst honderdvijftig kamers aan diverse binnenplaatsen. Het gebouw is een combinatie van een islamitische en Marokkaanse bouwstijl.

 

Djemaa el Fna

Reisinformatie van reisorganisaties bespreekt altijd de Djemaa el Fna in de verhalen over een vakantie naar Marrakech. Dit centrale plein ligt in het oude stadscentrum en een bezoekje maakt je Marrakech vakantie compleet. Elke ochtend is er een markt. Het plein is begin deze eeuw toegevoegd aan de UNESCO lijst van immaterieel erfgoed. Het mag dus niet ontbreken tijdens je reis naar Marrakech. Naast het wereldberoemde plein ligt de bekende souk. Combineer een bezoekje aan beide bezienswaardigheden en geniet van smalle steegjes met kraampjes met allerlei handelswaar, diverse straatartiesten en tientallen eetkraampjes met smaken die je versteld zullen doen staan.

 

Overige bezienswaardigheden

Daarnaast vind je tijdens je Marrakech vakantie overal islamitische gebouwen, kan een bezoekje aan de souk niet ontbreken en zijn er teveel badhuizen om niet stiekem even naar binnen te glippen voor de broodnodige ontspanning. Een Marrakech vakantie biedt het beste van verschillende werelden.