Kamperen, in een hotel of toch een appartement? Het is allemaal mogelijk in het prachtige land Italië. Door deze vele mogelijkheden kiezen veel mensen er voor om hier heen te gaan op vakantie. Dit zorgt er tevens voor dat het voor iedereen geschikt is, jongeren, ouderen, gezinnen, stelletjes en ga zo maar door. Maar wat is er nou eigenlijk zo bijzonder aan Italië?

 

Op vakantie in Italië

Pizza’s, pasta, Lambrusco en de scooters zijn een aantal voorbeelden van bekende kenmerken aan het land Italië. Ook kunst, cultuur en de eeuwenoude historie spelen een belangrijke rol in dit land. Mensen die hier in geïnteresseerd zijn, zijn waarschijnlijk ook de juiste bezoekers voor het land Italië. Er zijn veel verschillende plaatsen en gebieden die het erg goed doen bij de Nederlandse toeristen.

 

Venetië

Venetië is de hoofdstad van de regio Veneto en de provincie Venetië. Het is gelegen in het noordoosten van Italië en wordt ook wel gezien als het meest romantische stadje. Naast het mooie water waar door heen gevaren kan worden, zijn er nog vele andere bezienswaardigheden te vinden in Venetië. Je kunt daarbij denken aan kerken, bruggen, paleizen en musea.

 

Rome

Ook Rome is een zeer bekende stad in Italië. Het is natuurlijk de hoofdstad, maar staat ook erg bekend om zijn prachtige en bekende bezienswaardigheden zoals het Colosseum, het Forum van Romanum, het Pantheon, het Monument van Victor Emanuel en de Trevifontein. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de bezienswaardigheden die bekeken kunnen worden bij een bezoek aan Rome.