Op vakantie gaan, wie houdt er niet van. Veel mensen kiezen ervoor om in de zomer met het vliegtuig naar een warm land te gaan. Anderen houden weer van een stedentrip. Weer een andere optie is een vakantie met de boot. Met deze laatste optie zijn de meeste mensen minder bekend, terwijl een vaarvakantie fantastisch is! Daarom hebben we in dit artikel wat tips verzameld.

 

De vaarroute

Wanneer je met de boot op vakantie gaat heb je twee opties. Je kunt gewoon gaan varen zonder planning, of je kunt van te voren een route uitstippelen. We adviseren om te kiezen voor de laatstgenoemde optie. Zo voorkom je dat je doelloos rond gaat varen zonder iets te zien. Kies dus een bepaalde eindbestemming waar je naartoe wilt en zoek naar leuke dorpjes en steden waar je onderweg kunt stoppen. Vergeet niet om je uitgestippelde route van te voren in je navigatie te zetten!

 

Eten en drinken

Tijdens een vaarvakantie zul je verschillende keren van de boot gaan om een wandeling te maken of boodschappen te doen. Toch is het slim om van tevoren een voorraad drinken en eten in te slaan. Wanneer je ver op zee zit kun je immers niet zomaar even van de boot gaan. Sowieso kun je niet overal zomaar aanmeren. Ook wanneer dit wel kan, dan is er niet altijd een supermarkt in de buurt. Wees hier dus op voorbereid!

 

Kleding

Wanneer je op vakantie gaat moet je uiteraard voldoende kleding meenemen. Vergeet niet om ook dikke kleding mee te nemen, ook al ga je varen in een warm land. Op een boot kan het immers vrij koud worden, zeker ‘s nachts! Neem ook zwemkleding mee voor als je een lekker frisse duik wilt nemen tussen het varen door.

 

Een vishengel

Als je thuis een vishengel hebt liggen, neem deze dan zeker mee. Je zit tenslotte toch al op het water, je hoeft je hengel alleen nog maar uit te gooien!

 

Een boot kopen

Ben je nog op zoek naar een boot om mee op vakantie te gaan? Dan kun je boot occasions vinden bij Zijlmans.