Ben jij van plan om op wintersportvakantie te gaan? In dit geval is het een goed idee om je eigen ski’s aan te schaffen. Veel mensen vinden het prettig om hun eigen ski’s te hebben, zodat ze deze op wintersportvakantie niet hoeven te huren. Als je zeer regelmatig op wintersportvakantie gaat, kan dit je ook veel kosten schelen. Bovendien is het prettig als jij je eigen ski’s hebt, omdat je zo niet elke keer opnieuw hoeft te wennen. Net als dat het altijd even wennen is als je nieuwe schoenen gekocht hebt, is het ook wennen als je andere ski’s neemt. Het is daarom prettig als jij je eigen ski’s hebt.

 

De lengte van je ski’s

Hoe lang je ski’s zijn, heeft veel invloed op het skiën zelf. Een kortere ski zorgt ervoor dat je wendbaar bent. Het is op deze manier dus eenvoudiger om je richting te bepalen tijdens het skiën. Vooral voor beginners is dit erg prettig. Een langere ski blijft echter stabiel op hogere snelheden. Voor mensen die graag meer snelheid maken of op dikke pakken sneeuw skiën, is een langere ski aan te raden. Bovendien zul je ook langere ski’s nodig hebben als je zwaarder van gewicht bent. Iedereen heeft dus een eigen lengte nodig. Om deze reden is het prettiger als jij je eigen ski’s hebt.

Gevorderde skiërs zullen vaak een eigen voorkeur hebben voor de lengte van hun ski’s. Toch zijn er wel bepaalde richtlijnen die je een idee kunnen geven van wat voor lengte je nodig hebt. Voor beginners is een kortere ski aan te raden. Als je een beginner bent, is het aan te raden om een ski te kiezen die ongeveer 20 centimeter korter is dan jijzelf. Voor mensen die vooral snelheid erg belangrijk vinden, zijn ski’s van 10 centimeter korter dan de lichaamslengte aan te raden.

 

Wat voor soort ski’s?

Het is aan te raden om je goed in te lezen over de verschillende soorten ski’s en hun voordelen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die het prettig vinden om met rocker shape ski’s te skiën. Ook is het belangrijk om goed na te denken over het budget dat je te spenderen hebt. De beste ski’s kunnen wel €1000 kosten. Je krijgt voor dit geld wel zeer professionele ski’s. Als je pas begonnen bent met skiën, is een dergelijke investering overbodig. Je kunt dan beter een set goedkope ski’s kopen. Toch betekent dit niet dat je helemaal niet meer op de kwaliteit hoeft te letten. Als je zeker wilt zijn van goede ski’s, is het aan te raden om deze bij een specialist te bestellen. Zo kun je ze bijvoorbeeld bij een gespecialiseerde webshop bestellen. Het is aan te raden om je wintersportbenodigdheden echt bij een sportwinkel aan te schaffen, zodat je zeker kunt zijn van kwaliteit.