In Engeland zijn nog vele honderden statige landhuizen te vinden. Deze eeuwenoude landgoederen zijn door de adel van Engeland gebouwd in lang vervlogen tijden. Het is moeilijk voor te stellen wat een enorme rijkdom en macht deze selecte groep moet hebben gehad in die tijd, in Engeland en ver daarbuiten!

 

National Trust
Vanaf het begin van de vorige eeuw zijn veel landhuizen en kastelen in Engeland in verval geraakt. Gelukkig zet de National Trust zich in voor het behoud van dit bijzondere erfgoed van Engeland. Inmiddels zijn er een aantal landhuizen gerestaureerd en kun je op een Engeland rondreis deze historische bezienswaardigheden gaan bekijken. In de loop van de vorige eeuw konden de erfgenamen van deze, vaak enorme gebouwen het onderhoud niet meer gefinancierd krijgen. Het gevolg hiervan was dat er geen andere keuze was dan openstelling voor het publiek. De eigenaar bleef dan vaak nog in een klein gedeelte van het pand wonen.

 

Rondreis langs de tuinen van Kent
Ook als je van bijzondere tuinen houdt zit je met een rondreis in Engeland goed. De meeste landhuizen liggen in schitterend aangelegde en mooi onderhouden parktuinen. Doe op rondreis in Engeland zeker ook het graafschap Kent aan, want die regio staat bekend om zijn prachtige landerijen en indrukwekkende kasteeltuinen. Niet voor niets wordt Kent ook wel ‘The Garden of England’ genoemd.

 

Landgoederen in Engeland
Enkele landgoederen in Engeland die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Highclere Castle in Newbury (bekend van de tv-serie Downton Abbey), Sissinghurst Castle, Waddesdon Manor in Buckinghamshire, Knole House in kent, Castle Howard in York, Longleat House in Warminster en Blenheim Palace in Oxford.

 

Vanwege de grote belangstelling voor sommige landhuizen is het aan te raden om ruim voor je Engeland rondreis een entreebewijs te kopen. Hiermee kun je een teleurstelling voorkomen wanneer een van je favoriete kastelen die je op je rondreis in Engeland had willen bezoeken uitverkocht blijkt te zijn.