Je hebt hier al maanden naar uitgekeken om eens lekker met je vrienden op vakantie te gaan. Jullie hebben overal op internet al gekeken voor een geschikte plaats om eens lekker los te gaan. Echter door de laksigheid van de afgelopen maanden zijn jullie te laat om een hotel, appartement of camping te boeken aan de Costa del Sol. Jullie laten je toch niet uit het veld slaan door deze tegenslag? Je besluit om eens verder onderzoek te doen om alsnog op vakantie te gaan naar Spanje.
Je stuit op een forum waar een aantal vakantiegangers vorig jaar een roadtrip gedaan hebben. Ze hebben de auto van één van hun ouders meegenomen om steden als Blanes, Platja d’Aro, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Barcelona en Valencia onveilig te maken. Geen verplichtingen om in 12 dagen in hetzelfde hotel te slapen, maar je hebt het zelf helemaal in de hand om te gaan en staan waar je naartoe wilt als je de leukste clubs en bars in het stadje hebt gehad.

 

Geniale ideeën

Je laat dit verhaal zien aan je vrienden en zij vinden dit een geweldig idee! Jullie besluiten om een avondje in te plannen bij jou thuis om de vakantie helemaal uit te stippelen. Het gaat allemaal van een leien dakje en zijn het met alle geniale ingevingen eens. Jullie zijn het met z’n allen eens over hoe de vakantie er uit gaat zien.

De tour begint met een tocht door België, Frankrijk en besluiten om eens een kijkje te nemen in Zuid-Frankrijk in het plaatsje Argelès sur Mer om daar de vakantie mee te beginnen. Daarna cruisen jullie door naar de eerste halte in Spanje.. L’Estartit. Vanaf dat moment kan jullie avontuur in Spanje helemaal beginnen, rustig opstarten in L’Estartit en daarna in één ruk door naar Platja d’Aro waar jullie verblijven op een camping vlakbij het uitgaanscentrum. Jullie besluiten daar om twee dagen te vertoeven en maken plannen om daarna naar het alom bekende Lloret de Mar te gaan. Het Spaanse Valhalla voor de feestvierende jongeren, tussendoor kunnen jullie nog switchen tussen het iets rustigere maar ook bekende Blanes. Toevallig hebben jullie gehoord dat er nog een aantal vrienden verblijven in Blanes. Je neemt contact op met je vrienden en besluit om een nacht in Blanes te slapen. (Voor zover je kan slapen) Je weet nu al dat dat een groot feest gaat worden en jullie gaan daarna met de auto iets rustiger aan doen door in de middag te gaan kijken in Barcelona, daar lekker op een terrasje te gaan zitten en een kijkje te nemen bij Camp Nou. Na dit rustige middagje is het toch tijd om weer wat biertjes te drinken in de binnenstad van Barcelona, de clubs gedijen hier rijkelijk, daarom moet het gas er natuurlijk op. Iets verder rijden is het Valencia en jullie besluiten om hier de vakantie te eindigen met een knal!

 

Probleem

Jullie delen met z’n allen deze droomballon en worden wakker met alle wilde verhalen die jullie willen gaan ondernemen op vakantie. Jij komt ineens tot de ontdekking dat jullie nog geen auto hebben. Jullie vragen aan je ouders of je de auto mag lenen, maar helaas.. Jullie ouders willen niet meewerken aan het idee om de auto mee te nemen. Maar jullie laten je niet uit het veld slaan toch? Een auto huren is de enige mogelijkheid om de roadtrip door te laten gaan. De auto die het meest geschikt is voor jullie bagage en om ook nog eens in stijl te rijden is een Volkswagen Polo met een dakkoffer bovenop. Dit biedt veel meer voordelen dan rijden met de auto van je ouders, omdat ie ook nog zuiniger is dan die van je ouders.

Hop hop gas erop en met de Polo doorknallen naar Spanje om daar wilde avonturen te beleven en met sterke verhalen terug te komen naar Nederland, waar vrienden, familie en ouders versteld staan van jullie belevenissen.