Verzeker uw autorijschool met een rijschool verzekering.

Als ervaren rij-instructeur leert u jonge bestuurders hoe zij zich veilig in het autoverkeer begeven. U staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar uw autorijschool kan schade oplopen door bijvoorbeeld brand, inbraak of vandalisme. Dat geldt zeker als uw autorijschool op een afgelegen of ’s nachts verlaten locatie ligt.

Een goede verzekering kan dan veel narigheid besparen. Maar soms is het lastig om een verzekering voor een autorijschool af te sluiten bij een reguliere verzekeraar. Bijvoorbeeld omdat u dure en ingrijpende preventieve maatregelen moet nemen.

 

Welke dekking?

De dekking die u kiest voor de autoverzekering van uw lesauto is zeer belangrijk. Dit komt voornamelijk doordat een rijschoolhouder zijn inkomen afhankelijk is van de lesauto, want wanneer deze voor schade in de garage staat kan er niet gereden worden en is er geen inkomen. Hierdoor wordt de WA dekking dan ook vaak afgeraden, schades aan het eigen voertuig worden namelijk niet vergoedt. Maar zodra de schade niet vergoedt wordt en u niet in staat bent dit zelf te bekostigen dan heeft u geen lesauto meer en daarbij ook geen inkomen meer.

Een WA beperkt casco autoverzekering dekt alleen de schades uit situaties waar u in principe zelf niets aan kunt doen, maar niet wanneer uw leerling tegen een andere voertuig botst. Deze schades worden alleen vergoed door de volledig casco autoverzekering. Denk dan ook goed na over de schades die wel of niet vergoed worden en of u in staat bent deze zelf te bekostigen of dat u in staat bent een nieuwe lesauto te kopen. Denk daarom goed na bij het zoeken van een lesautoverzekering. Deze risico’s moet u goed tegen elkaar afwegen, maar let op dat uw inkomen nauw samenhangt met de staat van uw lesauto.