Veel mensen trekken tijdens hun (zomer)vakantie naar het buitenland. Frankrijk, Spanje en Italië zijn erg populaire bestemmingen. Maar wat veel mensen niet weten is dat Nederland ook ontzettend mooie plekken heeft die het bezoeken meer dan waard zijn. Een van die plekken die we graag met je willen bespreken in het Veluwse stadje Elburg. Dit oude vissersstadje is het bezoeken meer dan waard en wel hierom:

 

  1. Prachtige oude binnenstad

Elburg is geen grote stad, maar heeft wel een prachtige oude binnenstad. Als je de stad door de (overigens ook prachtige) Vischpoort binnenloopt, kom je in de oude binnenstad. De stad zelf is nog omgeven door de oorspronkelijke stadsmuren, waar je een prachtige wandeling overheen kunt maken. Ook de stad, de huizen en gebouwen zijn nog intact en zien er nog uit zoals het vroeger was. Zeker het bezoeken waard!

 

  1. De pittoreske haven

Als je de stad uitloopt, kom je in de kleine, maar prachtige haven uit. Waar je overigens heerlijk in de avonduren in de zon kunt genieten op het terras van een van de restaurants. In de haven liggen boten, waaronder de oude botters die vroeger gebruikt werden om de Zuiderzee op te gaan. De haven ligt op een prachtige plek, waar je op een van de bankjes neer kunt strijken in de zon.

 

  1. Uitstekende horeca

Elburg is een stad met uitstekende horeca. In de binnenstad heb je een schitterend plein met meerdere restaurants en ook in de haven kun je uitstekend toeven op mooie dagen. Wist je dat het restaurant Achter de Poorte (reserveer via de website) een Michellinster heeft gehad? De keuken is nog steeds van een topkwaliteit! Wie culinair wil genieten, moet hier zeker een hapje gaan eten. Direct naast de oude stadsmuur!

 

  1. Musea

Wie van musea houdt, kan ook in Elburg terecht. In Elburg vind je onder andere het nationaal orgelmuseum en Joods musuem Sjoel. Hier moet je zeker een bezoekje aan brengen!

 

  1. Vakantieaanbod genoeg

Elburg heeft meerdere vakantieparken en campings. (o.a. aan het Veluwemeer) In de stad zelf vind je een prachtige Boutique hotel en ook zijn er meerdere B&B’s in de buurt te vinden.

 

Kortom, je hoeft niet ver weg voor een prachtige vakantie. Elburg is het bezoeken en verblijven meer dan waard.