In Nederland op vakantie is zeker leuk, alleen ben je wel afhankelijk van het weer. Maar met de caravan op vakantie gaan in Nederland is ook super leuk, lekker touren door ons eigen landje met genoeg mooie plekken om langs te gaan. Alleen moet je wel de caravan goed onderhouden.

 

Onderhoud

Onderhoud van je caravan is erg belangrijk voor het behoud van je caravan. Als je namelijk een tijd niet denkt aan de onderhoud en het dus eigenlijk een beetje verwaarloosd, kunnen er erg hoge reparatiekosten en onderhoudskosten ontstaan. Dat is niet hetgeen wat je wil, want dan kom je voor onaangename verassingen te staan.

 

Caravan onderhoud is dus erg belangrijk en laat dat vooral doen bij een bedrijf dat er gespecialiseerd in huis om je caravan helemaal te onderhouden. Onaangename verassingen kunnen bijvoorbeeld zijn: verdroogde banden, het slecht functioneren van de remmen of het verslijten van de schokdempers en lagers. Daarom is het verstandig om niet te lang te twijfelen of te lang te wachten met de onderhoud van jouw caravan, voordat je dus die nare verassingen tegenkomt.

 

Extra spullen mee op vakantie

Naast de caravan kun je natuurlijk nog extra spullen meenemen op vakantie, bijvoorbeeld een fiets om leuke routes te fietsen. In Nederland hebben we erg mooie routes om te fietsen, zo was ik laatst met de caravan op vakantie in Zeeland. Ik ben eerst naar een fietsenwinkel in Hengelo gegaan om een mooie fiets te kopen voor de mooie routes.

 

Het is ideaal om achterop de caravan een fietsenrek te hebben, zodat als je op plaats van bestemming bent je heerlijk kunt genieten van de mooie routes en fietspaden die er zijn. In Zeeland heb ik wel ruim 3 á 4 uur gefietst langs de dijken, natuur en steden. Twijfel dus niet om zoiets te doen, gewoon lekker meenemen, het is ideaal.