Een gedeelte van de Nederlandse vakantiegangers stapt jaarlijks in de auto voor een lange rit naar een ander land. Misschien herkenbaar, de vele uren op de snelweg onderweg naar landen als Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Vliegen gaat sneller, maar ook dan heb je meestal een lange reisdag. Mede dankzij de Corona-periode hebben steeds meer mensen het eigen land als vakantiebestemming ontdekt. Ook steeds meer Nederlanders hebben ontdekt hoe afwisselend ons kleine kikkerlandje eigenlijk is.  Van de heuvels in Limburg tot de Friese meren en van de duingebieden tot de bossen van Drenthe.
Maar waar kan je nou eigenlijk leuk op vakantie in Nederland? In dit artikel vindt je enkele leuke voorbeelden:

 

Ontdek het heuvelige Limburg
In het uiterste zuiden ligt misschien het meest on-Hollandse stukje van Nederland. Limburg is namelijk heuvelig en lijkt mede daardoor op landen als België en Duitsland. Mede dankzij de heuvels kan je er leuke dingen gaan doen tijdens een vakantie. Ga bijvoorbeeld op ontdekking in de verschillende mijnen en mergelsteengrotten. Of ga lekker wandelen in de beboste heuvels. Ook plaatsen als Maastricht en Vaals zijn leuk om te bezoeken. Verder kan je kiezen voor bezienswaardigheden als pretpark Toverland of één van de bierbrouwerijen.

 

Ontspan op het water in Friesland
Mede dankzij de vele meren wordt Friesland steeds geliefder onder dagjesmensen en vakantiegangers. Rond de meren kan mooi gewandeld en gefietst worden. Maar uiteraard leent het vele water zich ook uitstekend voor diverse watersporten.
Tijdens een fietstocht of boottocht kom je vaak door allerlei (historische) dorpen. Plaatsen als Sneek, Workum, Harlingen en Stavoren zijn leuk om eens door heen te flaneren. Maar uiteraard moeten de vier Friese Waddeneilanden niet worden vergeten. Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog bieden vele mogelijkheden een echt vakantiegevoel. Mede dankzij het “eilandgevoel” dat je kan ervaren op de eilanden. Tip: bekijk de vakantieparken in Friesland

 

De bossen van Drenthe, Overijssel en Gelderland
Het moderne dagelijkse leven is vaak druk. Echt even ontspannen tijdens je vakantie is daarom fijn. Dit kan onder andere in de uitgestrekte dennenbossen in het oosten van ons land. Drenthe, Overijssel en Gelderland biedt je mooie natuurgebieden met allerlei mogelijkheden. Van wandelen tot fietsen en van klimparken tot zwemplassen.
Ook met kinderen zijn er veel mogelijkheden. Zoals spelletjes in het bos doen, naar de Apenheul, een klimpark, zwemplas, zwembad, kinderpretpark Drouwenerzand, een midgetgolfbaan of dierentuin Wildlands in Emmen.