Ben jij een jager en ben je op zoek naar een goede uitrusting voor uw activiteiten? Jagerskleding moet aan een aantal zaken voldoen om te voldoen aan de eisen die de sport aan de kleding van een jager stelt.

 

Comfortabel

Ten eerste dient de jagerskleding comfortabel te zijn, zodat snel bewegen gemakkelijk is. Ook moet de jachtkleding voorzien zijn van ergonomische toepassingen die het dragen van jagerskleding prettig maken en pijnpunten voorkomen. Je comfort is dus zeker gebaat bij het dragen van goede jagerskleding.

 

Materiaal

Naast ergonomische toepassingen en comfort is ook het materiaal van de jagerskleding erg belangrijk. Het materiaal van jagerskleding is zo belangrijk vanwege de omgeving waarin wordt gejaagd. Dit gebeurt voornamelijk in bossen en dit wil zeggen dat beschadiging snel op kan treden. Daarom is het van groot belang dat de materialen van de jagerskleding slijtvast en hoogwaardig zijn. Daarnaast gebeurt het jagen in de buitenlucht en dat wil dus zeggen dat de kleding goed bestand moet zijn tegen alle weersomstandigheden. De kleding moet dus regendicht zijn om te zorgen dat je onderkleding in ieder geval droog blijft. Naast regendichtheid is de winddichtheid erg belangrijk voor de kleding, want de wind kan er voor zorgen dat je het erg koud krijgt en verkleumt. Om dit te voorkomen dient jagerskleding ook zeker winddicht te zijn.

 

Kleur

Ten slotte dienen de kleuren van de jagerskleding mild en natuurlijk te zijn waardoor je in de vrije natuur niet zo opvalt en het wild dus niet weg kan

 

Rovince