Backpacken is iets dat veel mensen erg leuk vinden om te doen. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je zou willen backpacken. Zo is het een goede manier om tot rust te komen of om jezelf te ontdekken. Heb je jaren hard gewerkt en wil je nu echt eens tot rust komen? Dan is het aan te raden om in Indonesië te backpacken. Waarom specifiek in Indonesië backpacken? Dit is een van de meest populaire plekken om te backpacken. In dit artikel leggen we je uit waarom het zo populair is om in Indonesië te backpacken en wat je er kunt doen.

 

Hoe duur is het backpacken in Indonesië?

Het backpacken in Indonesië is onder andere erg fijn om eventjes te ontsnappen aan het dagelijkse leven zoals het er in Nederland uitziet. Niet dat we hier iets te klagen hebben natuurlijk, maar een tijd rust is nooit verkeerd! Toch is het ook in Indonesië uiteraard niet mogelijk om helemaal zonder geld te leven. Voor zo’n €25 per dag per persoon kan je in Indonesië goed rondkomen. Deze kosten kunnen natuurlijk nog oplopen wanneer je besluit om veel te feesten. Ook dit is in Indonesië goed mogelijk. Je kunt het dus net zo gek maken als je zelf wilt, maar backpacken in Indonesië hoeft echt niet duur te zijn. De prijs van de vliegtickets naar Indonesië verschillen natuurlijk enorm. Het is bijvoorbeeld ook afhankelijk van het seizoen. We kunnen je daarom adviseren om de prijzen van vliegtickets naar Indonesië regelmatig in de gaten te houden.

 

Wat is er te doen in Indonesië?

Indonesië is een fantastisch land waar van alles te zien en te beleven is. Zo staat het land bijvoorbeeld bekend om de mooie tempels die je er kunt bezichtigen. De Tirta Empul is bijvoorbeeld een tempel die erg populair is onder backpackers. Wanneer je aan Indonesië denkt, dan denk je natuurlijk ook aan rijstvelden. Het is ontzettend mooi om kennis te maken met de cultuur in Indonesië. De bewoners van Indonesië zijn over het algemeen ontzettend vriendelijk. Dit maakt het backpacken in Indonesië natuurlijk al helemaal erg mooi. Het reizen in Indonesië is veiliger dan in veel andere landen. Zo is er bijvoorbeeld veel minder sprake van criminaliteit dan in veel Zuid-Amerikaanse landen.

Indonesië bestaat natuurlijk uit verschillende eilanden. Het mooie aan het land is dat er ook duidelijke verschillen zitten tussen de eilanden. Backpacken in Bali is heel anders dan backpacken op Java. Hierdoor heb je tijdens een reis door Indonesië meer dan voldoende ervaring. Het is zelfs bijna onmogelijk om heel Indonesië te verkennen tijdens één reis. We begrijpen daarom ook heel goed waarom zoveel mensen maar terug blijven komen naar Indonesië. Wil jij op een goede manier kennis maken met dit prachtige land? Op reisjevrij.nl kan je goed advies vinden over het backpacken in Indonesië. Wanneer je deze website in de gaten houdt, dan weet je hoe jij het meeste plezier kunt beleven aan het backpacken in dit mooie land.