Kinderen kijken vaak uit naar het hoogtepunt van het jaar: het schoolreisje. Voor leraren en begeleiders is het een grote verantwoordelijkheid om grote groepen kinderen veilig weer na afloop thuis te laten komen. Het is dan ook meer dan logisch dat busvervoer voor leerlingen aan alle eisen moeten voldoen. Leerkrachten en begeleiders hebben het al druk genoeg om alle kinderen in het gareel te krijgen, het is daarom fijn als ze zich geen zorgen hoeven te maken over de bus organisatie.

 

De gemakken van een volledig verzorgde busreis

Er zijn veel soorten schoolactiviteiten, waarvoor scholen een touringcar/bus voor inhuren. Niet alleen schoolreisjes, maar ook voor excursies, uitwisselingstrajecten en kamp hebben scholen vervoer nodig. Veel verhuurbedrijven hebben de chauffeur bij de prijs inbegrepen, maar dat is niet bij alle verhuurbedrijven. Scholen hebben een apart potje voor schooluitjes, inclusief bus verhuur. De touringcar moet groot genoeg zijn en van alle gemakken zijn voorzien. Iedereen moet veilig en comfortabel kunnen zitten en hun benen kunnen strekken. De buschauffeur brengt iedereen veilig naar de gewenste bestemming en meestal wacht de bus tot ze weer naar huis gaan. Het beroep van een buschauffeur eist een grote verantwoordelijkheid.

 

Soorten en maten touringcars

Er zijn verschillende soorten en maten in touringcars/bussen. Hoe meer leerlingen, hoe meer zitplaatsen er wordt gevraagd. Er zijn verlengde bussen met extra zitplaatsen, maar ook dubbeldekkers die voor grote scholen kunnen worden ingezet. Tegenwoordig zijn bussen vaak op maat gemaakt, zodat mindervaliden ook normaal meekunnen reizen en meedoen. Hoe jullie je leerlingenvervoer ook voor je zien, het kan geregeld worden!

Als een school voor het eerst binnenkort van een touringcar/bus met chauffeur gebruik wilt maken, is het het beste om bij verschillende busbedrijven te informeren en naar alle mogelijkheden. Bij sommigen zijn er extra kosten inbegrepen, zoals: belasting, verzekering en de meerprijs voor diesel. Check ook welke busbedrijven aan het Kwaliteitskeurmerk voldoen.