Ieder jaar weer is het voor veel mensen lastig om een geschikte vakantiebestemming te vinden. Een bestemming die niet meteen op nummer één staat bij veel toeristen maar wel degelijk de moeite waar is, is Toscane. Deze regio in het midden van Italië biedt eigenlijk alles wat een gemiddelde vakantieganger zoekt. De natuurlijk is prachtig, de regio heeft een rijke cultuur, het eten is fantastisch en er zijn veel mooie steden die je kunt bezoeken. Daar komt bij dat het in de regio vaak lekker weer is, en dat is op vakantie toch altijd mooi meegenomen.

 

Prachtige steden in Toscane

Toscane kent een aantal grotere steden die een bezoekje verdienen. Zo zijn Florence en Pisa de meest bekende steden uit de regio. In deze steden kun je je ogen uitgebreid de kost geven. De regio kenmerkt zich verder door een heuvelachtig landschap, waar dan ook veel wijngaarden te vinden zijn. Wijnliefhebbers kunnen hier op zoek naar heerlijke wijn. Een middagje langs deze wijngaarden rijden om de heerlijkste wijnen te proeven is een aanrader. Enkele kleinere steden die de regio biedt zijn Siena, San Gimignano en Lucca. Stuk voor stuk prachtige, typisch Italiaanse pareltjes.

 

Veel verschillende verblijfsmogelijkheden

De regio is bekend met het feit dat het onder toeristen erg populair is. Ieder jaar trekken er veel toeristen naar Toscane om van de omgeving te genieten. Deze stroom aan toeristen wordt echter proma opgevangen waardoor je niet het gevoel hebt dat je in de drukte of massa vakantie aan het vieren bent. Er zijn voldoende mogelijkheden om een goed hotel te vinden. Vakantieparken in Toscane zijn er ook te vinden en zelfs verschillende campings. Of je nu van luxe houdt of van een eenvoudige accommodatie, over de hele regio zijn er voldoende mogelijkheden die jij als uitvalsbasis kunt gebruiken voor een heerlijke vakantie door Toscane.