Een dagje of weekendje weg in eigen land, waar denk je dan aan? Veel mensen kiezen al snel voor Amsterdam of Maastricht. Utrecht heeft echter ook ontzettend veel te bieden. De sfeervolle grachten, gezellige restaurantjes en vele leuke cafeetjes waar je lekker kunt borrelen. Los daarvan is er genoeg te zien in de musea en zijn er jaarlijks vele evenementen. De stad is op zijn mooist vanaf het water, hierover verder in het artikel meer.

 

Bereikbaarheid

Utrecht ligt in de randstad en is daarom goed bereikbaar. De stad is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, maar ook met de auto is Utrecht gemakkelijk bereikbaar. Je kunt je auto prima parkeren in Utrecht, tenzij er evenementen zijn. Met Koningsdag en andere grote evenementen wordt het aangeraden om met het openbaar vervoer te komen.

 

Bootje huren

Volgens velen is Utrecht op zijn mooist vanaf het water. Wanneer je dus in de stad bent tijdens mooi weer is het zeker aan te raden om een bootje te huren. Je kunt kiezen voor zowel een kano, een sloep, een waterfiets of voor een veilige rondvaartboot. Voordeel van een rondvaart is dat je ook informatie krijgt over wat je ziet. In de zomer is het heerlijk om een eigen bootje te huren, maar voor de winter is het leuk een rondvaart te doen. Zo kun je toch de stad vanaf het water zien.

 

Eten en drinken

Een aantal tips voor heerlijke restaurantjes in Utrecht:
● LE:EN – Aziatische tapas – Heuveloord 140, Utrecht
● Bresson – Frans klassiek – Oudegracht 214, Utrecht
● Jasmijn en ik – modern Aziatisch – Kanaalstraat 219, Utrecht
● ACU – vegan voor een prikkie – Voorstraat 71, Utrecht
● Badhu – Arabische keuken – Willem van Noortplein 19, Utrecht
● Kafé Belgie – daghap en Belgische bieren – Oudegracht 196, Utrecht
● Moto – sushi – Drieharingenstraat 2, Utrecht
● Taj Mahal – Indiaas – Zadelstraat 32, Utrecht
● Te Koop – eetcafé – Biltstraat 23, Utrecht