Veel mensen die op vakantie gaan huren lekker een auto om de omgeving te verkennen. Vaak weet je al van te voren dat je dit gaat doen, maar vaak zie je toch dat toeristen pas een auto huren op het moment dat ze al op de plek van bestemming zijn. Toch is het slimmer om dit al vanuit Nederland te doen. Je kunt veel geld besparen en je hebt de keuze uit verschillende auto’s, dus er is voor ieder wat wils. Verder in dit artikel worden de voordelen van vooraf een huurauto boeken verder toegelicht.

 

Voordelen van een huurauto vooraf boeken

Boek je vooraf een huurauto? Dan kun je verzekerd zijn dat de ideale auto die het beste bij jouw wensen aansluit klaar staan wanneer je aankomt op je bestemming. Wanneer je speciale wensen hebt zoals een grote auto, een kinderstoeltje of extra bagageruimte is het prettig dat je dit vooraf al kunt reserveren. Wanneer je ter plekke een auto huurt ben je afhankelijk van het aanbod wat niet gereserveerd is en kan het zo zijn dat een auto niet aan je wensen voldoet. Reis je in het hoogseizoen? Dan is het helemaal verstandig om vooraf te boeken, dit scheelt ook aanzienlijk in de kosten.

Boek je een auto ter plekke? Dan heb je vaak te maken met een erg hoog eigen risico, betaal je lokale toeslagen voor verzekeringen en soms gelden er vreemde regels rondom weersomstandigheden. Deze vreemde regelingen worden allemaal uit handen genomen wanneer je vanuit Nederland al een auto huurt.

 

Auto huren in eigen land

Wil je een auto hurenin eigen land? Dan zijn er natuurlijk ook verschillende mogelijkheden. Ook hier geldt dat je deze vaak het voordeligst boekt wanneer je op tijd bent. Er zijn verschillende mogelijkheden om een autoverhuurder te zoeken, het meest ideale is om op zoek te gaan naar een lokale verhuurder. Je kunt dan alles face to face regelen en je hebt nauw contact met de verhuurder. Vaak kun je hier ook tot een mooie prijsafspraak komen.

 

Waar moet je op letten bij het huren van een auto?

Het maakt niet uit in welk land je een auto huurt, het is altijd belangrijk om met bepaalde dingen rekening te houden. Lees altijd het gehele huurcontract na om te kijken of er geen vreemde dingen beschreven zijn. Zorg dat je duidelijk weet wat de afspraken zijn rondom de benzine, betaal je bij afhaal van de auto nog extra kosten voor de benzine? Of lever je de auto met een volle tank terug in? Welke verzekeringen heb je nodig? Welke zijn slim om af te sluiten en welke zijn wellicht overbodig?