Een Tanzania vakantie staat bij veel mensen op het verlanglijstje. Dit Oost-Afrikaanse land heeft namelijk veel te bieden. Tanzania is redelijk welvarend en dankzij de ligging aan de Indische Oceaan is het er net iets minder verzengend heet in de zomer dan in de binnenlanden van Afrika. Je kunt je Tanzania vakantie doorbrengen op het vasteland maar ook het eiland Zanzibar voor de kust behoort bij Tanzania. Dit eiland is vooral geliefd bij duikers en strandliefhebbers.

 

Ontmoet de ‘Big Five’ tijdens je Tanzania vakantie

Als je je vakantie doorbrengt op Zanzibar dan kun je per veerboot de oversteek maken naar het vasteland. Want iedereen wil natuurlijk tijdens een Tanzania vakantie een safaritocht maken om de ‘big five’ in het echt te zien. Onder de big five verstaan we de Afrikaanse olifant, de leeuw, de buffel, het luipaard en de neushoorn. Deze dieren worden zo genoemd omdat ze volgens jagers het moeilijkst zijn om te schieten. Desondanks wordt er op grote schaal illegaal op deze dieren gejaagd. Maar tijdens een safari foto’s maken is uiteraard vrij onschuldig, omdat je dan op grote afstand blijft om de dieren niet te storen in hun dagelijkse doen en laten.

 

Duiken aan de kust van Tanzania

Het eiland Zanzibar staat bekend om zijn mooie duikspots. In het warme water van de Indische Oceaan vind je prachtige koraalriffen waar op hun beurt weer fraaie tropische vissen hun voedsel zoeken. Twee keer per jaar bezoeken haaien dit deel van de oceaan. Ze zijn vrij onschuldig en staan er niet om bekend dat ze mensen aanvallen tenzij ze zich bedreigd voelen. Ervaren duikers kunnen zelfstandig een duik ondernemen. Beginnende duikers duiken onder leiding van een gids of bezoeken de kust per boot. De hagelwitte stranden van Zanzibar zijn op zich natuurlijk al erg aantrekkelijk tijdens je Tanzania vakantie.

 

De oude cultuur van Afrika

Tanzania is voor het grootste deel islamitisch. Dat betekent dat je in de oude stad Stone Town. Hier vind je prachtige Ottomaanse kastelen en prachtige oude huizen met fraaie houten deuren die zijn bewerkt met kunstig houtsnijwerk. In de vroegere hoofdstad Dar es Salaam kun je gezellige markten bezoeken evenals in de huidige hoofdstad van Tanzania, Dodoma. Dar es Salaam is de belangrijkste havenstad van Tanzania en met ruim 4 miljoen inwoners nog steeds de grootste stad van het land.

 

Een reis boeken naar Tanzania

Ben je van plan een Tanzania vakantie te gaan boeken dan kun je dit eenvoudig via het internet regelen. Het is verstandig om een reis te boeken bij een specialist die je precies kan vertellen hoe je je vakantie in Tanzania of op het eiland Zanzibar het beste kunt doorbrengen. De mooiste plekjes om te bezichtigen en de leukste steden om markten te bezoeken moeten natuurlijk op je to do lijstje staan. Je kunt hiervoor onder andere terecht bij Tanzaniaspecialist.nl. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie naar dit fascinerende Afrikaanse land en zijn altijd gastvrije bevolking.