De lente is aangebroken, wat betekent dat mensen weer volop op vakanties, tripjes en weekendjes weg gaan. Als je een langere periode op reis gaat neem je vaak een koffer vol met kleding en andere spullen mee. Je krijgt vaak misschien de neiging om dat ook te doen als je maar een weekendje of een midweek weg gaat, terwijl je dan eigenlijk maar heel weinig spullen nodig hebt. Het is dan ook het beste om geen koffer mee te nemen omdat je dan simpelweg veel te veel mee neemt. Het resultaat is dat je dan alleen maar sleept met een grote en zware koffer of tas. Maar wat zijn dan wél geschikte tassen voor een weekendje (of midweek) weg?

 

Een rugzak

 

Het wordt erg aangeraden om een rugzak mee te nemen tijdens zo’n korte reis. Ook al lijken ze soms klein, vaak verbaast het je nog hoe veel spullen je kwijt kan in een simpele rugzak als de bekende Eastpak padded pak’r. Bovendien zijn rugzakken makkelijk mee te nemen op de rug en hoef je er niet mee te slepen. Ideaal voor een korte reis dus.

 

Een weekendtas

 

De naam zegt het natuurlijk al, de weekendtas is perfect als je een weekendje weg gaat. Deze tassen zijn vaak net iets groter dan rugzakken waardoor er wat meer in past. Wel zijn deze tassen minder handig dan een rugzak op het gebied van tillen. Normaliter zitten er twee handvatten aan de tas waar je ze aan draagt, maar soms zit er net als aan een koffer een handvat en wieltjes aan de onderkant, waardoor je hem kunt rollen. Dat is wel erg handig. Bovendien is een weekendtas gemakkelijk op te vouwen en beweegt de stof mee. Dat maakt een weekendtas een stuk gemakkelijker.

 

Een kleine koffer

 

Als je dan tóch graag een koffer mee wil op reis, kies dan voor een kleine koffer. Er zijn heel vaak kleine versies van normale koffers te vinden. Ook deze komen in allerlei soorten, merken en maten. Vaak ziet zo’n klein koffertje er ook nog heel schattig uit. Er past gelukkig niet heel veel in en je kunt hem vaak gewoon bij je voeten plaatsen in bijvoorbeeld de trein of het vliegtuig. Met zo’n klein koffertje heb je toch de luxe en het gemak van een koffer, maar voorkom je dat je veel te veel kleding en andere dingen meeneemt.