Omdat we nu ook in openbare ruimtes een mondkapje op moeten, wil jij natuurlijk de beste mondkapjes kopen voor het dagelijkse leven. En wat de beste mondkapjes zijn voor jou, zijn niet automatisch de beste mondkapjes voor je buurman. Er is een bijzonder groot aanbod mondkapjes en het is zaak dat je daar de exemplaren uit kiest die het beste passen bij jouw leven en omstandigheden. De onderstaande keuzehulp en stappenplan helpt je de beste mondkapjes te kopen.

 

De beste mondkapjes kopen: kies voor niet-medisch

Allereerst is het belangrijk dat je weet dat de beste mondkapjes niet-medische mondkapjes zijn. Deze zijn specifiek bedoeld voor gebruik in het dagelijks leven en niet voor gebruik in zorginstellingen en locaties waar corona patiënten worden behandeld. Die voorraad medische mondkapjes moet altijd op peil blijven. Kies dus alleen voor niet-medische mondkapjes. Dit staat duidelijk bij de productomschrijving vermeld.

 

De beste niet-medische mondkapjes zijn van stof

Een volgende keuze die je moet maken is die tussen stoffen- en wegwerp mondkapjes. Wil je de beste mondkapjes kopen voor het milieu en voor je portemonnee, dan kies je voor stoffen mondkapjes. Deze kun je wassen en opnieuw gebruiken en dat is ideaal voor de situatie waarin we ons nu bevinden. Je zult een tijdje regelmatig een mondkapje op moeten en als je deze daarna elke keer weg moet gooien dat is dan zonde. Investeer dus in stoffen mondkapjes. Bij klachten, altijd een Coronatest doen.

 

Stoffen niet-medische mondkapjes met extra opties

Stoffen niet-medische mondkapjes zijn voor dit moment dus ideaal. Je wast ze en gebruikt ze opnieuw, wat afval scheelt en wat geld bespaart. Daarnaast tast je dan de voorraad medische mondkapjes ook niet aan. Nu kun je de mondkapjes gaan toepassen op je eigen situatie en kiezen voor bepaalde extra opties.

  • Er zijn een groot aantal mogelijkheden met betrekking tot het uiterlijk van je mondkapjes. Ze worden aangeboden in allerlei kleuren, met prints en afbeeldingen. Zo kun je de beste mondkapjes kopen die passen bij je persoonlijkheid en je outfit.
  • Je kunt ook besluiten om een mondkapje met filter aan te schaffen. Deze filters zijn los te koop, maar er zijn ook mondkapjes met een geïntegreerde filter. Je weet dan zeker dat je iets meer bescherming geniet en dat geeft gemoedsrust.
  • Een andere optie die je hebt is om voor een mondkapje met 3 lagen te kiezen. Ook dan heb je net wat meer bescherming dan met standaard mondkapjes. Zorg er dan wel voor dat je mondkapje gemaakt is van katoen zodat je goed kunt ademen.

 

De beste mondkapjes kopen

Nu kun je overgaan op de aankoop. Lees de productspecificaties goed door en bekijk wat klantenrecensies voordat je op de bestelknop drukt. Wil je de beste mondkapjes kopen, dan denk je na over de huidige situatie en over de bescherming die jij wilt genieten. Mondkapjes met filter en mondkapjes met 3 lagen stof zijn bijvoorbeeld een prima alternatief voor de medische mondkapjes. Denk goed na over het soort mondkapje dat je wilt, de uitvoering en de extra opties en de beste mondkapjes kopen is een makkie.