Hier vertellen we je onze persoonlijke tips voor dagjes uit in Zeeland met kinderen.

 

1. Profiteer van het mooie weer en breng een hele dag met het gezin door op het strand

Nummer 1 van onze favoriete activiteiten met kinderen in Zeeland is natuurlijk een baddag op een van de mooie stranden. Ons favoriete strand is het strand bij De Banjaard, dat pal naast de stormvloedkering Oosterschelde ligt (uitleg vind je bij tip 3). Het ongeveer drie kilometer lange familiebadstrand is een van de schoonste en mooiste stranden van Nederland.
Ik ben benieuwd welke van de droomstranden van Zeeland jouw persoonlijke favoriet wordt. Vertel je hem in de comments?
Zodra het strandweer was, laadden we alle strandspullen in de handkar en onze kinderen meestal bovenop. Zwaar bepakt trokken we de auto naar het fijne zandstrand bij ons vakantiehuis en waren de eersten die onze strandtent installeerden als wind- en zonwering.
We zorgden om de beurt voor de kinderen die graag in het zand of water speelden. Een van de ouders had altijd tijd om te sporten op het strand, of dat nu joggen, wandelen, zwemmen of fietsen was. Een dagje strand met kinderen kan zo heerlijk ontspannen en leuk zijn voor het hele gezin!
Het is alleen belangrijk om de juiste uitrusting te hebben, zodat iedereen met tevredenheid van de stranddag kan genieten. Hier vindt u onze gedetailleerde paklijst voor de vakantie met veel nuttige uitrusting voor sport en ontspanning:
Paklijst zomervakantie: musthaves voor een strandvakantie met kinderen en tieners

 

2. Fiets naar de attracties van Zeeland

Met hele kleine kinderen hebben we altijd onze fietskar meegenomen om te relaxen en de kinderen door de duinen te fietsen en de mooiste, nog verder afgelegen bestemmingen in Zeeland te bereiken. Toen onze kinderen opgroeiden, fietsten we allemaal langs de mooiste stranden van Zeeland of zaten we op de dijk met stadsscooters en longboards.
Een van de trekpleisters van Zeeland is de roodwitte vuurtoren West Schouwen bij Haamstede op het eiland Schouwen-Duiveland. De vuurtoren, ook wel “Westerlicht” genoemd, is een van de grootste van Nederland, maar is helaas niet toegankelijk voor bezoekers. De rood-witte vuurtoren ligt temidden van duindoornstruiken. De feloranje bessen zorgen in de nazomer voor veel kleur. Overigens was de vuurtoren jarenlang ook te zien als motief op 250 guldenbiljetten.

 

3. Lees meer over de Deltawerken, het grootste waterbouwkundige project ter wereld

Grote delen van Nederland liggen onder zeeniveau. De Deltawerken, bestaande uit in totaal 13 bouwwerken, vormen ’s werelds grootste stormvloedkering. Het drie kilometer lange Oosterschelde spervuur ​​met 65 betonnen pijlers wordt ook wel het ‘achtste wereldwonder’ genoemd. Het is een van de toeristische trekpleisters van Zeeland en werd in 1986 geopend door koningin Beatrix van Nederland.
Met een bezoek aan het Deltapark Neeltje Jans kom je meer te weten over dit gigantische waterbouwproject. Naast de Delta Expo biedt Deltapark Neltje Jans nog andere attracties voor kinderen: een waterpark, het grootste zeeaquarium van Zeeland en zeehondenshows.

 

4. Bezoek de historische markt in het rustige Veere

Veere is voor ons persoonlijk niet alleen een van de mooiste steden van Zeeland. Met zijn goed onderhouden herenhuizen en kleurrijk bloeiende voortuinen ziet het er echt uit als een poppenhuis. Daarnaast staat de stad bekend om de bouwstijl van de Nederlandse gotiek die op veel plaatsen bewaard is gebleven.
Elke dinsdag in juli en augustus van 10.00 tot 17.00 uur vindt in Veere een historische markt plaats, waar de verkopers traditionele klederdracht dragen en op traditionele wijze regionale producten produceren. Een geheime tip die niet alleen leuk is voor kinderen. Er zijn ook veel leuke winkeltjes en een echt magische speelgoedwinkel die je kinderen zeker meteen zullen ontdekken. Daar brachten we uren door met onze kinderen en kochten echte schatten!

 

5. Maak een rondvaart over het Veerse Meer

Ieder jaar stond een rondvaart over het Veerse Meer hoog op het verlanglijstje van onze kinderen. Dit is een binnenwater dat in de loop van het deltaplan van de Noordzee is gescheiden en tegenwoordig een paradijs is voor zeilers en windsurfers. Een van de meest historische gebouwen van de stad is de “Campveerse Toren”. Hier vertrekken de één of twee uur durende boottochten over het Veerse Meer, waarop je langs kleine eilandjes met wilde paarden en talloze vogelsoorten kunt varen.

 

6. Geniet van de historische flair van de oudste badplaats van Nederland

De stad Domburg is de oudste badplaats van Nederland en biedt veel thalassotherapie-aanbiedingen. We fietsten vaak door de duinen naar Domburg. Op het brede zandstrand kun je allerlei watersporten leren en beoefenen. Direct aan het strand is een mooie speeltuin voor kinderen.

 

Meer beleven in Nederland met gezin?

Wil je vaker een goedkoop dagje uit met gezin, neem dan eens een kijkje naar de kortingskaart van napas.nl, een kortingskaart voor leuke dagjes uit met en zonder de kinderen. Natuurlijk met de nodige korting.