Claim in verband met een vakantiereis die niet aan de verwachtingen heeft voldaan

 

– Dit is een voorbeeldbrief die u gratis kunt gebruiken –

 

Afzender:

 

 

Aan:

 

 

Betreft: Klacht en claim n.a.v. onze vakantie

Referentie:

 

 

Geachte heer, mevrouw,

 

Hierbij dien ik een klacht in naar aanleiding van de door u als reisorganisator georganiseerde vakantiereis.

 

Ik heb voor ons gezin voor de periode ((van … tot …) te geboekt met een groot, verwarmd zwembad erbij.

 

Bij aankomst bleek dat de bouwvakkers nog met de fundering ervan bezig waren. Aangezien het hotel veertien kilometer van het strand lag en het hotel niet voor een shuttle/vervoer naar het strand wilde zorgen daar hebben we de receptioniste drie keer om gevraagd en andere gasten ook, hebben wij de hostess om een ander hotel met een zwembad gevraagd, maar dat was niet beschikbaar. Dat lag tien kilometer verderop en bovendien was dat hotel vol geboekt.

 

Omdat het gemiddeld dertig graden was en we dus niet het zwembad in konden, was dit voor ons heel vervelend. Te meer omdat onze twee kinderen die zich nog meer dan wij op het zwemmen hadden verheugd nu niet konden zwemmen. We hebben maar wat excursies gemaakt, maar onze vakantie is volkomen mislukt. Het zou een zon- en zwemvakantie in Spanje moeten zijn geweest.

 

Daarbij kwam dat het eten niet om te eten was. Het ontbijt ging nog wel, al hoewel je in een vier sterren hotel een veel rijker ontbijt zou mogen verwachten dan de witte broodjes, boter, kaas en harde eieren. Het diner was slecht en de borden van de meeste gasten gingen halfvol terug. Kortom ook weer een grote teleurstelling. En dat voor zoveel geld. Ik heb mijn gezin maar zes keer (van de dertien keer) uit eten genomen, om nog een beetje een vakantiegevoel te hebben. Dat heeft mij terwijl we halfpension hadden geboekt 740,- euro extra gekost.

 

Bovendien heb ik nog kosten gemaakt, met name telefoonkosten, omdat ik zes keer met uw kantoor heb moeten bellen en op een keer na bij uw medewerkers heel lang in de wacht heb moeten hangen. Verder heb ik 60,- euro aan taxikosten moeten maken, omdat ik van de hostess twee keer maar naar haar toe moest komen en weer terug naar het hotel moest. Het was hoogseizoen en ze had anders geen tijd, zei ze. Zonde van mijn kostbare vakantietijd.

 

De vakantie heeft voor ons vieren 3200,- euro gekost plus 800,- euro aan kosten dus 4000 euro. Daarom vind ik een door u aan ons te betalen vergoeding van minimaal 2000,- euro redelijk.

 

Mijn klacht en die van mijn reisgenoten (weglaten als dat niet van toepassing is) heb ik ter plaatse gemeld bij de reisleiding/hostess op de plaats van bestemming/uw plaatselijke vertegenwoordiger (doorhalen wat niet van toepassing is). Ik verwijs naar het klachtrapport  dat is opgesteld (zie bijgesloten kopie) en verder naar de andere bijlagen met de bewijsstukken.

 

Uw reactie zie ik graag binnen uiterlijk een maand na ontvangst van de klacht tegemoet. Ik ga er van uit dat u bereid zult zijn om deze klacht op een correcte wijze af te handelen en de gevraagde compensatie binnen twee maanden na heden aan mij te betalen.

 

Met vriendelijke groet,

 

 

***Vergeet niet een kopie te bewaren van deze brief die u ook per fax of mail mag versturen ***

 

 

Bron: Trosradar.nl