Boek nu een bed en breakfast en ga op vakantie naar het prachtige Portugal.

De Portugese kust is enorm en bevat meer dan 850 km lang strand. Her en der verspreide rotsen maken de uitgestrekte goudgele zandstranden of de kleine met kliffen omgeven strandjes nog pittoresker en mooier.

 

De Algarve, de bekendste vakantiebestemming van Portugal, werd bekroond met de World Travel Award 2013 en 2015 voor beste strandbestemming in Europa. Het zonnige Portugal heeft echter nog vele andere uitstekende stranden te bieden. De nagenoeg ongerepte stranden in het zuidwesten van de Alentejo liggen aan de best bewaarde kust van Europa. In de regio Lissabon zijn er de drukbezochte stranden van Costa do Estoril en de uitgestrekte zandstranden van Costa da Caparica.Voorts zijn er van noord tot zuid talrijke stranden met een blauwe vlag en een gevarieerd aanbod strandbestemmingen voor ieder wat wils.

 

Met een lange kustlijn op het Portugese vasteland en de eilandengroepen van Madeira en de Azoren, spreekt het voor zich dat Portugal over de ideale surfcondities beschikt. Het Portugese Ericeira werd dan ook uitgeroepen tot eerste surf reservaat in Europa. Het beschikt over stranden die bij alle surfers bekend staan. Portugal heeft perfecte golven voor iedere surfer, van de tunnel golven op de stranden van Peniche, de reusachtige golven in Nazaré tot de langste van Europa in Figueira da Foz. De 22 Portugese erfgoederen op de Werelderfgoedlijst geven een beeld van de geschiedenis en de cultuur van Portugal, van zijn volk en de volkeren die hier lang geleden woonden.

 

Het Convento de Cristo in Tomar, de kloosters van Alcobaça en Batalha, het Mosteiro dos Jerónimos en de Torre de Belém in Lissabon hebben aan de classificatie hun historische en artistieke belang te danken. Ook de historische centra van Guimarães, Porto, Évora of Angra do Heroísmo staan op de werelderfgoedlijst. Hier vindt u andere monumenten en architectonische elementen die een vermelding waard zijn, zoals de Universiteit van Coimbra en andere geclassificeerde stadsdelen, of de fortificaties van Elvas.

 

Gastronomie 

Er zijn echter nog veel meer redenen die van Portugal een geliefkoosde gastronomische bestemming maken. Naast de vis en de zeevruchten die beter smaken aan zee onder de Portugese zon, heeft het land een enorme variëteit aan kwaliteitswijnen. Portugal beschikt met zijn mediterrane klimaat immers over de ideale omstandigheden voor het produceren van wijn en olijfolie.

 

Daarom is de portwijn al eeuwenlang een belangrijk ambassadeur van Portugal. Vandaag de dag staat het land bekend om nog andere typische producten zoals de “pastel de nata” en de kloosters zoetigheden, de cataplana en om het meesterschap van getalenteerde chefs die de Portugese gastronomie tot één van de beste van de wereld maken.

 

Olijfolie is ook een van de grootste smaakmakers van de Portugese keuken en vormt de basis voor de gevarieerde, gezonde voeding die in Portugal wordt nageleefd. Ook brood, olijven en ander fruit, groenten en kruiden maken hier deel van uit en zijn ingrediënten van het Mediterrane Dieet, een identiteit van de Portugese gastronomie die tot werelderfgoed is uitgeroepen.