Backpacken, een vorm van reizen die zeer veelzijdig is. Je kunt zelf inplannen wat je wilt gaan doen en waar je naartoe wilt gaan en hoe lang je er blijft. Hierdoor vinden veel jongeren dit een ideale manier van reizen. Je maakt als backpacker makkelijk nieuwe vrienden en je kunt enorm veel dingen doen. Zeer zeker ook als je gaat backpacken in Australië.

 

Je backpack

Wat heb je nodig als je gaat backpacken? Natuurlijk een ‘backpack’, of rugzak. Deze sleep je de hele vakantie met je mee daarom moet je zorgen dat deze stevig is en van een goede kwaliteit. Je rugzak hoeft niet duur te zijn, maar kijk wel of deze bij je past en of je geen last van je schouders krijgt als je hem draagt. De grootte die je rugzak moet zijn is persoonlijk, maar probeer tussen de 60 en 70 liter aan inhoud te hebben. Eventueel kun je nog een ‘flightbag’ aanschaffen. Deze kun je gebruiken om je rugzak te beschermen tijdens vliegreizen. Deze flightbag is op sommige vliegvelden verplicht, zorg dus dat je goed voorbereid op reis gaat.

 

Australië

Australië wordt gezien als een paradijs en het ligt voor ons aan de andere kant van de wereld. Voor backpackers is het ook een paradijs. Je kunt makkelijk rondreizen in Australië en er is genoeg te doen. Bijvoorbeeld surfen en duiken, hiervoor is Australië één van de mooiste landen.

 

Visum
Ga je naar Australië dan heb je als backpacker ook een visum nodig. Je kunt kiezen uit twee verschillende; het toeristenvisum of het Working Holiday Visum. Dit is zeer populair onder backpackers zodat ze tijdens hun verblijf ervaring op kunnen doen door daar te werken.

 

Beste tijd om te backpacken in Australië
Australië ligt aan de andere kant van de wereld. De vliegreis duurt ongeveer 22 tot 25 uur. Doordat het aan de andere kant van de wereld is zijn de seizoenen ook omgekeerd aan die van ons. Is het bij ons zomer dan is het in Australië winter en andersom. De beste tijd in het noorden is van mei tot en met november, dan heb je het regenseizoen niet. In het zuidoosten kun je het beste van september tot en met december gaan.

 

Meer weten?

Voor meer informatie over backpacken in Australië (en Nieuw Zeeland) kun je kijken op de site van BackpackMe. Hier kun je ook goedkope vliegtickets of startpakketten kopen.