Antalya staat vooral voor prachtige stranden en culturele schatten. De stad Antalya heeft zich ontwikkeld van een klein kustplaatsje tot een vakantieparadijs. We laten je kennismaken met zowel de stad als de provincie Antanlya en de meest populaire bezienswaardigheden. Uiteraard bekijken we ook de mooiste stranden.
De provincie Antalya ligt aan de Turkse zuidkust, ook wel de Turkse Rivièra genoemd. De regio heeft een lange geschiedenis en heeft nog steeds goed bewaarde gebouwen en culturele schatten te bieden. Het tweede pluspunt van de regio zijn natuurlijk de stranden en de kristalheldere Middellandse Zee. Antalya is perfect voor een strandvakantie.

 

Goed om te weten – reisvoorbereiding!

Wanneer men in Antalya van de zomer spreekt, bedoelt men ook de zomer – 40 graden is niet ongebruikelijk in juli of augustus! De beste reistijd zijn dan ook de maanden april, mei, juni, september en oktober. Dan zullen degenen onder u die het op vakantie niet te warm nodig hebben zich ook op hun gemak voelen.
Met het vliegtuig ben je er na ongeveer drie uur. U kunt Turkije binnenkomen met uw paspoort of ID-kaart, maar kinderen hebben een eigen paspoort nodig. U vindt de huidige regelgeving op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
De nationale munteenheid van Turkije is de lira. Momenteel (mei 2019) komt één euro overeen met ongeveer 6,68 lira. Zelfs als u in bijna alle toeristische regio’s met euro kunt betalen, moet u ook lira op zak hebben. U krijgt altijd wisselgeld in uw lokale valuta en de wisselkoers is niet altijd up-to-date.
Als u veel van de regio wilt zien, moet u overwegen hoe u ter plaatse van A naar B wilt komen. Kortom, de stad Antalya heeft een openbaar vervoersysteem dat bestaat uit talloze bus- en twee tramlijnen, die u zonder problemen kunt gebruiken.
Ook kun je voor een paar euro in een dolmus (grote gedeelde taxi) rijden. Ze rijden korte afstanden op vaste tijden. Als je binnen wilt komen, steek dan gewoon je hand op als hij komt. Om eruit te komen vertel je de chauffeur.
Anders is het ook de moeite waard om een ​​kijkje te nemen in het excursieprogramma van de lokale touroperators. FTI-gasten kunnen ook excursies boeken via hun gids of ons Meeting Point-bureau.
U heeft natuurlijk alleen de vrijheid om op ontdekkingstocht te gaan wanneer en waar u wilt met een huurauto, die u bij een aantal aanbieders kunt huren.

 

Top 3: de mooiste bezienswaardigheden van Antalya

In de stad Antalya en in de hele regio zijn talloze natuurlijke en historische hoogtepunten te bewonderen. We hebben de belangrijkste voor je verzameld en aan je voorgesteld!

 

Kaleici: unieke oude stad
Het oude centrum van Antalya moet je zeker bezoeken, want er hangt een heel bijzondere sfeer. In de vele kleine, kronkelende straatjes voel je je een beetje terug in de tijd. Ga gewoon op ontdekkingsreis en laat je gaan.
Op elke hoek ontdek je historische gebouwen en de pittoreske “Oude Haven” in de schaduw van de stadsmuren nodigt uit tot verpozen. Wanneer u de trappen van het fort heeft beklommen, kunt u van bovenaf genieten van een uniek uitzicht op het maritieme landschap van de haven.
Kaleici heeft ook veel te bieden als het gaat om het nachtleven.

 

Yivli Minare-moskee: het symbool van Antalya
In de oude stad valt zeker de 38 meter hoge minaret op, die door zijn bakstenen constructie een bijzondere rode kleur heeft en daardoor uniek is onder de torens van Antalya. Deze opvallende bezienswaardigheid is de Yivli Minare-moskee, het symbool van de stad en ook een van de oudste moskeeën in de hele regio.
Als je van een afstand naar de minaret kijkt, zie je een andere toren die oprijst in de lucht van Antalya: de 25 meter hoge klokkentoren van Saat Kulesi is de enige overgebleven van in totaal 80 torens van de muur die voorheen de oude stad volledig omringden. De klokken die daar te zien zijn, bestaan ​​al sinds het begin van de 20e eeuw.

 

Hadrian’s Gate: de erfenis van de Romeinen
De Hadrianuspoort is een van de belangrijkste en oudste bezienswaardigheden van de stad Antalya. Het imposante gebouw heet Üçkapılar in het Turks, wat ‘de drie poorten’ betekent. De reden voor deze naam is de constructie van de poort met drie bogen.
Toen keizer Hadrianus destijds door Klein-Azië reisde, werd deze poort ter ere van hem gebouwd en is vandaag een voorbeeldige herinnering aan het Romeinse erfgoed in Antalya. De goed bewaarde erepoort met zijn architectuur, de ornamentele ornamenten en de zuilen geven je het gevoel dat je in het oude Rome bent beland.

 

Hotel

Een leuke stad is natuurlijk het ene, maar je wilt vast en zeker ook een daverend hotel.

Als je naar Antalya op vakantie wilt raden we je het hotel Delphin palace van hart aan.