Hoe dichterbij de vakantie komt, hoe erger je aan vakantie toe bent. Dat is iets wat bijna iedereen wel merkt. Uit het niets ben je écht aan vakantie toe. Komen de volgende tekenen je bekend voor? Dan is het waarschijnlijk tijd voor vakantie!

 

Je bent chagrijnig

Je gaat niet enkel met een lang gezicht naar je werk, maar ook in je privéleven zit je niet echt lekker in je vel. Je irriteert je aan je net iets te hard kauwende partner, je kat die continu aan je hoofd zeurt en het lampje van de TV op je kamer dat net iets te fel brandt. Je bent geen fijn persoon voor een goede discussie, je hebt moeite om je flexibel op te stellen en de personen in je nabije omgeving gaan het liefst in een andere kamer zitten.

 

Geen motivatie om te werken

Op het werk komen de verschijnselen meestal als eerste voor. Elke nieuwe opdracht voelt als een klap in je gezicht en je kunt die flauwe kantoorhumor van je collega’s echt niet langer aan. Wanneer de schoonmaakster al vraagt of je even aan de kant wilt om te stofzuigen slaak je al een diepe zucht.

 

Je zou het liefst de hele dag slapen

Je hebt totaal geen energie meer om vroeg uit bed te komen en je dagelijkse bezigheden te vervullen. Je werkt volle dagen, bent een actief sporter en hebt daarnaast ook nog eens een paar hobby’s en een veeleisende vriendengroep. Je zou je het liefst gewoon een paar dagen ziek melden om je slaap in te halen. Het liefst na een blue frozen margarita op het Spaanse strand. Na paar dagen rust heb je alweer genoeg energie om met een lach aan het werk te gaan.

 

Waar blijft die zon?

De zon komt eindelijk door en hier zou je het liefst de hele dag van profiteren, maar helaas moet je van die nare baas de hele dag binnen zitten. Zonder frisse lucht, natuurlijke warmte en zonlicht, wat nou juist zo goed is voor je humeur. Die twee korte weekenddagen zijn bij lange na niet genoeg om je gebrek aan vitamine D bij te vullen en je bent toe aan zon, zee en strand. Het liefst alle drie tegelijk.

 

Je hebt geen idee wat je moet eten

Een bekend verschijnsel waaruit blijkt dat je aan vakantie toe bent, is dat je totaal geen inspiratie hebt om te koken. Routine, gemak en verveling nemen je eetpatroon over, waardoor je toe bent aan iets anders. Deze inspiratie doe je het beste op in een ander land met een andere cultuur, waar je het natuurlijk ook zelf kunt proeven. Wanneer iets bevalt, neem je het al snel mee naar huis.

Komen meer dan drie van deze punten je bekend voor, maar staat er nog geen vakantie in je agenda? Begin dan zo snel mogelijk met zoeken!